top of page
achtergrond

Me kunnen verplaatsen in de leefwereld van chronische zieken en nauw samenwerken met familie of verzorgers is een belangrijk onderdeel van mijn job als organizer. Ik vind het daarom een mooie uitdaging om me in te leven in de noden en de struikelblokken die gepaard gaan met ziek zijn, rekening houdend met alle mentale, fysieke en financiële beperkingen.

  • Zo vraagt opruimen bij mensen met autisme een hele specifieke manier van aanpakken. Omdat ze meer naar de details dan naar het geheel kijken, verliezen ze sneller het overzicht, terwijl ze eigenlijk veel nood hebben aan een geordend leven. Ze beleven hun spullen daardoor op een heel andere manier. Een opruimplan voor hen opstellen, vergt veel inlevingsvermogen. Ze hebben het namelijk moeilijker met verandering en het doorhakken van knopen.

  • Bij iemand met lichamelijke beperkingen is het heel belangrijk om alles te organiseren op maat van zijn of haar mogelijkheden. Dagelijks gebruikte objecten dienen moeiteloos binnen handbereik te blijven, maar anderzijds ook bereikbaar voor de huisgenoten.

  • Mensen met ADHD of HSP hebben dan weer absoluut nood aan een minimum aan prikkels.

Samen gaan we op zoek naar rust en overzicht via een methode die voor jou werkt in

een wereld die zo anders is dan bij anderen.

Wat?

Opruimen met autisme, ad(h)d, HSP en burn-out

NetjesOpOrde.jpg
opruimen met autisme
bottom of page